Először beirdaljuk a máj egy-harmadát, és a vágásokba szarvas
gomba szeletkéket teszünk, majd meg fűszerezzük. Ezután egy tálba helyezzük, meglocsoljuk a borral és
konyakkal és hagyjuk pácolódni. A másik egy-harmadát felaprítjuk, és
zsírban a kockára vágott
hagymával pirítjuk, majd lepasszírozzuk. Az utol
só egy-harmadát, pedig jó puhára pároljuk. Miután kiszedtük a májat a pácból, azt is áttörjük és a két pépet összeöntjük,
sóval, pástétomfűszerrel,
babérlevéllel ízesítjük. Egy porcelán tálat kibélelünk a felaprított
szalonnával, és megtöltjük egy réteg májpürével. A következő rétegbe a párolt májdarabkák kerülnek, majd ismét a májpüré. A folyamatot addig folytatjuk, ameddig az edény meg nem telik. A te
tejére ismét
szalonnadarabokat fektetünk, és lefedjük az edény fedelével. A porcelántálat egy nagy lábosba tesszük. A lábost kb. félig megtöltjük
vízzel és a fedelével lefedve, forralni kezdjük. Forrás után a sütőbe tesszük, és 2,5-3 órán keresztül főzzük. Végül a porcelánedény átmérőjének megfelelő nagyságú falapot helyezünk a pástétom te
tejére és 4-5 kg súly alatt préselni kezdjük. Egy nap elteltével a súlyt eltávolítjuk, és a pástétomot
zsírral vonjuk be.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>