Currys tonhalsteak meleg parajos babsalátával recept
Hány személyre: 4 személyre
» Salátához: » 4 ek. olívaolaj » 75 g apróra vágott hagyma » 1 tk. apróra vágott fokhagyma » 1 tk. szárított oregánó » 4 nagy marék durván összevágott friss parajlevél » 1 doboz fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve » 1 ek. frissen facsart lime-lé » 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 5 ek. tejföl (20%) » 1 ek. apróra vágott korianderzöld » 1 1/4 tk. durva szemű tengeri só » fél tk. currypor » fél tk. tiszta csilipor » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 4 tonhalsteak » olívaolaj
Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne kevergetve a hagymát 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát és az oregánót, majd pirítsuk még 1 percig. Adjuk hozzá a saláta többi hozzávalóját, forgassuk össze, és lefedve tegyük félre. A tejfölt keverjük össze a korianderzölddel.
A sót , a curryt, a csiliport és a borsot is keverjük össze, majd kenjük be a steak mindkét oldalát olajjal, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Lefedve hagyjuk 1 órát a hűtőben összeérni.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A halat zárt sütőben süssük 8-10 percig, közben egyszer fordítsuk meg.
Közben melegítsük meg a parajos-babos salátát, majd halmozzuk a steak tetejére, egy csepp tejföl kíséretében.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom