Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 319 kcal/1335 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, és aprózzuk fel. Egy lábosba öntsük bele a vizet, a
fehérbort és rakjuk bele a fehér
borsot, és másfél teáskanálnyi
sót. Ezt keverjük össze, majd felforralás után 10 percig főzzük. Egyik másik lábosba helyezzük el a filét, és a boros levet szűrjük át, majd a szűrt levet ráönthetjük a filére. Így főzzük a
tőkehalat 7-8 percig.
Egy újabb lábasban olvasszuk meg a
vajat, és adjuk hozzá a
lisztet és a
curryport, majd addig kevergessük míg kissé meg nem pirul. Öntsük rá a halalaplevet és további 2 percen át főzzük. Ezután levehetjük a tűzről, és keverjük bele a
tojássárgáját és a
tejszínt, fűszerezzük meg
sóval és
borssal.
A halfilé mellé öntsünk a mártásból, és
rizst kínáljunk köretként, majd a halfiléket díszítsük a szeletelt
mandulával.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>