Füstölthalas rizstál receptHány személyre: 4 személyre
» 8 dkg
vaj» 1 evőkanál apróra vágott vörös
hagyma» 3 evőkanál sima
liszt» 5 dl
tej» 1 kiskanál
currypor
» 45 dkg füstölt foltos
tőkehal» maréknyi száraz faforgács, pl. hikori- tölgy- vagy
» pekánfa
» 2 nagy, főtt
tojás, felvágva
» 45 dkg főtt, fehér
rizs» 5 dkg
petrezselyem, finomra aprítva
» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors
A halat az olajjal megkenjük, fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát megolajozunk, és a halat ráfektetjük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, és a faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A
vajat megolvasztjuk, a
hagymát kb. 4 perc alatt üvegesre pároljuk. A
lisztet beleszórjuk, és 2 percig pirítjuk. A
tejet beleöntjük, és kevergetve 5 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A
curryt, a foltos
tőkehalat, a
tojást, a
rizst és a petrezselymet elkeverjük benne. Sóval és
borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>