Vegyünk elő egy kis edényt, majd olvasszuk fel benne a
vajat. Addig kell sütni míg enyhén barna nem lesz. Utána öntsük egy tálba és hagyjuk kihűlni egy kicsit. Ezt követően a vaníliás cukrot, cukrot,
sót, rumot öntsük a
vajba és keverjük jó habosra. Következő lépésként a
lisztet és a sütőport is öntsük a tálba, majd dolgozzuk össze sima tésztává. A tésztából formázzunk körülbelül 4cm átmérőjű hengert és forgassuk bele a kristály
cukorba. Csomagoljuk fóliába és pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben. Ha letelt az egy óra, melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tésztát vágjuk 1/2 cm vastag karikákra. Tegyük bele a tepsibe, de ne feledjük sütőpapírral kibélelni. Majd süssük 10-15 percet és hagyjuk őket hűlni. A süteményt tartsuk bádogdobozban, hogy megőrizze az ízét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>