A halat kiszálkázzuk, a filéket két-két szeletre vágjuk,
sózzuk,
borsozzuk, és meglocsoljuk
fehérborral. Párolóedénybe egy pohár vizet teszünk, ízesítjük
sóval,
citromlével és a maradék
fehérborral. Felforraljuk, és a halat 12-15 perc alatt puhára pároljuk. Félidőben
vajat teszünk rá. Kockára vágjuk a
hagymát, a
sárgarépát, az
almát. A csiperkét szeletekre vágjuk.
A
vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a
hagymát és a
gombát, felöntjük egy kevés főzőlével, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a
tejszínt, és krémesre főzzük. A halat tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást, és pár percre a sütőbe tesszük. Tálaláskor
almakockákkal díszítjük.
Elkészítési idő: 22 perc.
nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>