» rouille mártás: » negyed kiskanál szálas sáfrány » 4 nagy, friss tojássárgája » 4-6 gerezd fokhagyma, zúzva » negyed kiskanál finom tengeri só » negyed kiskanál őrölt fekete bors » 3,2 dl extra szűz olívaolaj » 1 közepes cukkini, vékony karikára szelve » 1 lilahagyma, vékony karikára vágva » olívavaolaj, a megcsepegtetéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » 2 bőr nélküli ördöghalfilé » 2 megtisztított és kizsigerelt nagy garnélarák
A tojások sárgáját, a fokhagymát, a sáfrányt, a sót és a borsot turmixgépben összekeverjük, amíg a gép forog az olajat is belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a majonézhez hasonló állagú lesz. A cukkini-és hagymaszeleteket egy tepsibe tesszük, olívaolajjal megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. A garnélákat 8-10 percig sütjük, amíg rózsaszínű és opálos nem lesz. A halakat a zöldségek tetejére helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. 10-12 percig sütjük, villával ellenőrizzük. A sült zöldséges halat és a tenger gyümölcseit egy lapos tálban kínáljuk, tetejére csípős hallevest merünk, és roiulle mártást csöpögtetünk rá.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom