Összegyűröm a hozzávalókat:
liszt,
tojás,
só,
zsír,
tejföl
Ha keménynek találjuk akkor kevés
tejet adunk hozza
Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy fel órára
Az
almát megmossuk,a magházat kivesszük és vékony szeletekre vágjuk...én az
alma héját rajta hagytam...cukrot ízles szerint...
Főni tesszük egy kis
vízzel és a
cukorral,a vége fele bele hintjük a grízet (búzadarát)
Amikor puha hozza tesszük a
fahéjat
Langyosra hűtjük
A tésztát 2 részre osztjuk
Az egyik részét kinyújtjuk tepsi nagyságúra,és a tepsibe helyezzük
Rá kenjük a párolt
almát és a második lappal beborítjuk
Villával megszurkáljuk
Közepes tűznél sutjuk
Nem kell nagyon megsütni
Meg melegen meghintjük por
cukorral.
Szerző:
cirmicica Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>