» rouille mártás: » negyed kiskanál szálas sáfrány » 4 nagy, friss tojássárgája » 4-6 gerezd fokhagyma, zúzva » negyed kiskanál finom tengeri só » negyed kiskanál őrölt fekete bors » 3,2 dl extra szűz olívaolaj » 1 közepes cukkini, vékony karikákra szelve » 1 lilahagyma, vékony karikákra szelve » olívaolaj, a megcsepegtetéshez » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 4 bőr nélküli ördöghalfilé » csípős halleves
A tojások sárgáját, a fokhagymát, a sót és a borsot turmixgépben összekeverjük. Amíg a gép forog az olajat is belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a majonézhez hasonló állagú lesz. A cukkini-és hagymaszeleteket egy tepsibe tesszük, olívaolajjal megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. A halakat a tetejükre helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. 10-12 percig sütjük, villával ellenőrizzük. Egy lapos tálban tálaljuk, s tetejére csípős hallevest merünk, és a mártást rápötyögtetjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom