Fél liter forró
vízbe tesszük a
chilit, a babérlevelet, a petrezselymet, a
hagymát és az összes megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Negyed órát így főzzük, majd beletesszük a megtisztított, felszeletelt heringet, és további 15 percet főzzük. Ekkor bőrét eltávolítjuk, a levest pedig leszűrjük. Sózzuk, az
ecetet beleöntjük, majd a
zselatinnal besűrűsítjük. Ezután egy olajjal kikent formába öntjük egy részét, és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Rátesszük a felszeletelt
paradicsomot,
uborkát,
tojást, majd újból levest öntünk rá, és visszatesszük a hűtőbe. Ezután a felkockázott heringet és a maradék levet öntjük rá, majd ha ez is megkötött, kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>