Langyos tengergyümölcsei-saláta receptHány személyre:
» 750 g vegyes tengergyümölcsei konyhakészen (garnélarák, tengeri halfilék, tintahal, stb...)
» 2 evőkanál pirított
currypaszta (lehetőleg Naam Prik Pao, ázsiai üzletből beszerezhető)
» 4 evőkanál olaj
» 1 kis zöld
paprika» 1 kis piros
paprika» 3-4 szál
bazsalikom» 2 evőkanál barna
cukor» 3 gerezd
fokhagyma» 2 evőkanál halszósz
» 30 g
sózatlan kesudió
Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 260 kcl/1092 kj adagonként
A vegyes tengergyümölcseit alaposan mossuk meg, és öblítsük le. Valamennyit vágjuk apró darabokra. Tintahalnál érdemes az apróra vágás után keresztben is megvágni, hogy az elkészítés során szép minta keletkezzen rajta.
A 2
paprikát mossuk, majd csíkozzuk fel a magok és szárak eltávolítása után. A
bazsalikom leveleit mosás után szedjük le. A
fokhagymát szintén daraboljuk apróra, miután alaposan átöblítettük. A felaprózott fog
hagymát olajjal süssük aranybarnára a felhevített serpenyőben. Ehhez hozzáadhatjuk a
paprikacsíkokat és a
currypasztát. A tengergyümölcsei, a
cukor és a halszósz hozzáadása után 5 perc párolás következik, közepes lángon. Ezután keverjük bele a
bazsalikomot, szükség szerint tovább ízesíthetjük halszósszal. Egy külön serpenyőben pirítsuk meg a kesudiót,
zsírozás nélkül. Ezzel beszórhatjuk az elkészült
salátát, és együtt langyosan tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>