» 4 egész (30 dkg) pisztráng megtisztítva, leöblítve és » megszárítva » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori-tölgy- vagy » pekánfa » tojásrántotta: » 6 nagy tojás » 2 evőkanál tejszín » 2 evőkanál levágott, felaprított metélőhagyma » só, bors » 3 dkg vaj » metélőhagyma és tejföl, a díszítéshez » friss fűszervaj: » 10 dkg vegyes zöldfűszer pl. bazsalikom, petrezselyem, » majoránna, kapor » 5 dkg aprított, friss korianderlevél » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » só, ízlés szerint » 20 dkg szobahőmérsékletű vah
A fűszerez vaj hozzávalóit összekeverjük. A pisztrángot, mint egy könyv kinyitjuk és a fűszervajjal megkenjük.
A grillsütőn a tüzet parázsra égerjük úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. Rádobjuk a faforgácsot, és a pisztrángot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A tojásokat a tejszínnel, a felaprított metélőhagymával, sóval és borssal összekeverjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a tojásos keveréket, és a pisztrángot, majd rántottát sütünk belőle. Finomra vágott metélőhagymával és tejföllel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom