A hal pikkelyét, fejét, farkát, uszonyait és belsőségeit eltávolítjuk, majd kifilézzük, és felszeleteljük. A fejét és csontjait egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a
hagymát és a lec
sót, majd felöntjük
vízzel, és kb. két órán keresztül főzzük, majd átpasszírozzuk. Ezután tovább főzzük, de beletesszük a
pontyszeleteket, és meghintjük piros
paprikával. Eközben a halbelsőségekhez adjuk a vörös
hagymát és a fűszereket, így megdinszteljük. A
lisztet és a
tojást összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kockákat vágunk ki belőle. A dinsztelt tölteléket töltjük a tésztákba, majd összenyomkodjuk, hogy kis batyukat kapjunk. Amikor a
pontyok már majdnem teljesen puhák, a levesbe tesszük a batyukat, ezeket is puhára főzzük, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>