Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 310 kcal/1299 kj adagonként
A
gyömbérdarabokat mossuk meg és hámozás nélkül daraboljuk fel. Egy fazékba öntsünk 3 liter vizet, és a adjuk hozzá a halszószt és a
gyömbérdarabokat. Ezt forraljuk tíz percen át, ha elkészült átoaszírozhatjuk.
Közben mossuk meg a
koriandert, és csipkedjük le róla a leveleit. A sitake
gombát, a
cukkinit, a karottát és az új
hagymát mossuk meg alaposan, és valamennyit szeleteljük fel. A zöld
citromot pedig vágjuk félbe.
Fogjuk a rákokat, és halhúst és mossuk meg azokat is jó alaposan, aztán hagyjuk megszáradni.
Egy wokba halmozzuk fel a rákokat, a halhúst és a zöldségeket, majd végül öntsünk rá a
gyömbéres levet. Ezt keverjük össze majd forraljuk fel. Miután már felforrt, hagyjuk legalább 5 percig főni. Végül tálalhatjuk, és díszítsük a
koriander leveleivel, csöpögtessünk bele egy kevés csiliolajat.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>