» 50 g szemes bors » 4 db 175 g-os steak (bélszín avgy hátszín) » 8 burgonya » kevés zsázsa » 2 diónyi vaj » 1-2 ek. étolaj » 2 dl konyak » 2-3 ek. tejszín » só
Tördeljük össze a borsot, majd hempergessük meg benne a húst. Ezután az olaj és a vaj keverékében mindkét oldalát pirítsuk meg.
A megpucolt burgonyát pároljuk meg sós vízben.
A hús zaftjához adjuk a konyakot, keverjük jól meg, gyújtsuk meg és ízesítsük sóval. Locsoljuk rá a tejszínt, főzzük fel és néhány percig rotyogtassuk. Kanalazzuk a tányérra és helyezzük rá a húst. Rakjuk mellé a krumplit és a zsázsát.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom