Elkészítési idő: kb negyed óra
Energiatartalom: kb 131 kcal/551 kj adagonként
Egy kis edényben a
mustárt a
mézzel keverjük ki, közben adjunk hozzá egy kis
borsot. A kaprot mosás után aprózzuk fel, és rakjuk bele az elkészített öntetbe. Az egymás mellé fektetett
lazacszeleteket ezzel az öntettel kenjük meg. Azután mosást követően vágjuk fel a
saláta leveleket hosszanti irányban úgy, hogy a nagyobb ereket eltávolítjuk. A
salátából akkora darabokat kell kivágni, amekkorák a
lazacszeletek. A kapott
salátadarabokat rakjuk rá a megkent
lazacszeletekre, és tekerjük fel, mint egy palacsintát. A
sárgarépát szintén alaposan mossuk meg, majd vékonyka szalagokat vágjunk belőle. Erre a legalk
almasabb eszköz a
burgonyahámozó. Az így kapott szalagokat rakjuk tányérra, erre pedig a
lazactekercseket. A
tormát reszeljük le, és szórjuk rá a tekercsekre, majd ízesítsük meg őket egy kis
citromlével. Zsázsa és
citromszeletekkel díszítve tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>