Miso lazac babcsírasalátával receptHány személyre: 4 személyre
» Saláta:
» 125 g
cukorbor
só» 1 csésze babcsíra
» 1 csésze
cukorbor
sócsíra
» 4 szál új
hagyma, felszeletelve
»
lazac:
» 263 csésze fehér misopaszta
» 1/3 csésze
méz» 4 bőrözött
lazacfilé
» 1/3 csésze
rizsecet» 3 ek. növényi olaj
» 1 norilap, felszeletelve
Saláta:
Forraljuk vizet, és blansírozzuk a
cukorbor
sót fél percig.. Szűrjük le, és tegyük jeges
vízbe. Szűrjük le, és vágjuk el hosszában. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a babcsírát, a
cukorbor
sócsírát és az új
hagymát. Forgassuk össze.
A misopasztát keverjük el a
mézzel, és melegítsük fel. A
lazacot kenjük meg a misoöntet felével. A másik feléhez adjuk hozzá a
rizsecetet és 2 ek. olajat, és keverjük össze. A grillsütőt melegytsük elő, és kenjük meg olajjal. A
lazac mindkét oldalát süssük meg. Törjük kis darabokra. Tegyük a
salátát egy tányérra, és heylezzük rá a halatdarabokat.
Előkészület: 30 perc.
Főzési/sütési idő: 5 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>