Cape kedgeree almafán füstölt lazaccal receptHány személyre: 4 személyre
» 8 dkg
vaj» 1 evőkanál apróra vágott vörös
hagyma» 3 evőkanál sima
liszt» 5 dl
tej» 1 kiskanál
currypor
» 45 dkg
almafával füstöl
lazac» 2 nagy, főtt
tojás, felvágva
» 45 dkg főtt, fehér
rizs» 5 dkg
petrezselyem, finomra aprítva
» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors»
lazachoz:
» 1 üveg pikáns olasz öntet
» 10 dkg cajun tenger gyümölcsei fűszer vagy
» tetszés szerint más fűszerkeverék
» maréknyi száraz faforgács, pl.
almafa
A
lazacot egy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba tesszük, és az olasz öntetet belecsorgatjuk. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük pácolódni. Majd a halat kiemeljük, lecsöpögtetjük és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. a faforgácsot rádobjuk, és a
lazacot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor meglátjuk az első füstöt, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A
vajat megolvasztjuk, a
hagymát kb. 4 perc alatt üvegesre pároljuk. A
lisztet beleszórjuk, és 2 percig pirítjuk. A
tejet beleöntjük, és kevergetve 5 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A
curryt, a füstölt
lazacot, a
tojást, a
rizst és a petrezselymet elkeverjük benne. Sóval és
borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>