Elkészítési idő: kb 25 perc (és még egy óra érlelés)
Energiatartalom: 390 kcal/1637 kj adagonként
A
burgonyát úgy fűzzük meg héjában, hogy még forró legyen, mikor elkezdjük az étel készítését. Az olajat keverjük össze az
ecettel, és a
mustárral alaposan, adjunk hozzá egy csipetnyi
sót. Keverjük bele a lehetőleg még meleg húsalaplevet. Ebből készül a pác. A még forró
burgonyát hámozzuk meg, és szeleteljük fel, majd adjuk hozzá a páchoz, óvatosan keverjük össze, hogy a főtt
burgonya ne törjön össze.
A medve
hagymát mossuk meg, majd vágjuk csíkokra, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. Ezután adjuk hozzá a mártáshoz, keverjük el benne, és így hagyjuk állni legalább 1 órán át.
Közben verjük fel a
tojást, és készítsük elő a zsemlemorzsát a panírozáshoz. Egy serpenyőben olvasszunk fel kevéske
vajat. A
harcsafiléket forgassuk meg a
tojásban és a zsemlemorzsában is, majd a megolvasztott
vajban süssük aranybarnára valamennyit.
Egy másik, tiszta serpenyőben pirítsuk meg a tökmagokat. A
burgonyasalátát merjük tányérokra, erre fektessük rá a panírozott
harcsafiléket. Csorgassunk rá egy kevéske tökmagolajat, és díszítsük a pirított tökmagokkal és maradék medve
hagymával az ételt.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>