» 50 dkg fogasfilé » 12 dkg vékony szelet húsos szalonna » 1 közep. vöröshagyma » 5 dkg finomliszt » A bundájához: » 20 dkg finomliszt » 2 dl világos sör » 2 tojás » 2 evők. olaj » fél mk. só » olaj
A halat lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is felvágjuk. Veszünk négy fanyársat és ráhúzzuk, úgy hogy a hal legyen a végén. lisztben pedig megforgatjuk.
A lisztet a sörrel, a tojássárgájával, az olajjal, sóval és a habbá vert tojásfehérjével alaposan összedolgozzuk. Ebben a tésztában megforgatjuk a halnyársakat és forró olajban aranybarnára pirítjuk.
Lecsöpögtetjük, kivesszük belőle a fanyársat és ferdén felvágjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom