A halat kifilézzük, bőrét eltávolítjuk, majd a csontokből, fejéből és az uszonyokból elkészítjük az alaplevet. Babérlevelet,
borsot,
ecetet,
tárkonyt és
sót adunk hozzá. A hal húsát megfőzzük a lében, majd feldaraboljuk.
A
tojásokat felkarikázzuk. A
zselatint forró
vízzel elkeverjük, majd
sózzuk,
borsozzuk. A
majonéz 2/3 részét elkeverjük az
aszpik 2/3 részével, a
citromlével,
sóval, a hallal és a
tojással.
Kocsonya készítése: az alaplét felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a
zselatinport. 10 percig főzzük.
Az
aszpik 1/6 részét egy őzgerincformába öntjük, úgy, hogy bevonja a forma belsejét, majd hűtőbe tesszük.
A maradék
aszpikot a h
almajonézhez adjuk, és az őzgerincformába simítjuk. Amikor teljesen megdermedt,
citromlével lelocsolva és
citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>