Halfasírt receptHány személyre:
» Hozzávalók 4-6 személyre:
» 2kg.ballin vagy
ponty /ha filézni fogjuk/ vagy 50-70dkg.darálni való filé
» fél fej vörös
hagyma,
» 1-2 gerzd
fokhagyma,
» 30-40dkg zsemlemorzsa,
» 1-2 nyers
tojás,
» 4-5 dl napraforgó olaj,
» néhány csiptenyi
bors,
»
só
A halakat legjobb filézni,mert bőrük rátekeredik a daráló késére( a halárust megkérhetjük,hogy fillézze ki) .Ezután sűrű rostélyú darálón ledarálom kétszer,hogy az apró szálkák se maradjanak benne. Fej és uszony nélkül. Adok hozzá harmadnyi zsemlemorzsát ,ledarált kevés vörös
hagymát ,és a fűszereket, egy-két felvert
tojást. Jól összegyúrom, és kendő alá teszem, az illatok hadd érjenek össze. Hűtőszekrényben 0 fok körül napokig eláll. Aztán kis labdákká szaggatom, forró olajban kisütöm, tepsiben, vaslábosban vagy bog
rácsban.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>