Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 353 kcal/1475 kj adagonként
A
brokkolit mossuk meg alaposan, vágjuk fel egyenlő nagyságú rózsákra.
sós vizet forraljunk fel, majd főzzük benne a
brokkolit kb 7-8 percig.
Eközben A halfilét mossuk meg alaposan, majd kockázzuk fel. Kis
citromlevet önthetünk rá, és tegyük félre.
A koktél
paradicsomot mossuk meg alaposan. Csiperke
gombát mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk fel egyenlő darabokra.
Közben már a
brokkolinak is el kellett készülnie. Fogjunk fém- vagy fanyársakat, és váltakozva tűzzük rá a zöldségeket (
brokkoli,
gomba,
paradicsom) és a halat. Fűszerezzük meg
sóval,
borssal,
oregánóval,
kakukkfűvel,
olívaolajjal, és szórjunk rá egy kis
fokhagymaport is. Az így elkészült, fűszerezett nyársakat egy serpenyőben süssük meg, körül belül 10 perc alatt. A levet ne öntsük ki, hanem öntsük fel a zöldséglevessel, adjuk hozzá a
joghurtot, majd ízesítsük
sóval,
borssal,
fokhagymaporral és zöld fűszerekkel.
A vörös
hagymát pucolás után kockázzuk fel, a
fokhagymát pedig pucolás után zúzzuk össze. A
spenótot is tisztítsuk meg. A
rizst főzzük ki
sós
vízben, és csepegtessük ki. A vörös
hagymát és a
fokhagymát keverjük hozzá a vinaigrette-hez, és öntsük rá a
spenótra.
A nyársakat tányéron tálaljuk a korábban elkészített mártással, a
spenóttal és rizzsel.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>