Hevíteni kezdjük az élesztőt 1 deci
vízzel és 1 evőkanál
lisztet adunk hozzá. Majd hozzá adagoljuk a többi
lisztet, 2 dl langyos vizet,
sót és jól összedolgozzuk. 6-8 percig gyúrjuk a tésztát, Lassanként az olajat is hozzáöntjük. Félkör alakra gyúrjuk, megkenjük olajjal, letakarjuk és egy háromnegyed óráig állni hagyjuk.
Hevíteni kezdjük a
tejet és beleolvasztjuk a
sajtot. A
vajat egy percig pirítjuk a
liszttel, rádobjuk a préselt
fokhagymát ás felöntjük a
sajtos
tejjel. 3-4 percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk. Levesszük a tűzhelyről, beleöntjük a
tejszínt és a
fehérbort.
sóval és
borssal ízesítjük.
A tésztából két pizzaalapot nyújtunk, meglocsoljuk olajjal, megszúrjuk a te
tejét és előmelegített sütőben 4 percig sütjük. Erre az alapra rákanalazzuk a mártást, erre rétegezzük a tenger gyümölcsei keveréket, megszórjuk olajbogyóval és ráreszeljük a
sajtot. Így pirítjuk tovább a sütőben 5-6 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>