Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 277 kcal/1165 kj adagonként
A
gombát
gombát mosás után szeleteljük fel, és a
gombaszeleteket egy kis
vajban pároljuk. A kagylókat alaposan mossuk át, és
sós
vízben főzzük meg őket. Főzés után a kagylókat kivehetjük héjukból. Ezután a halfilére mosás után öntsünk egy kis
citromlevet és
sózzuk be. A halalaplébe forralás után öntsük bele a
fehérbort, majd a halfilét. Így főzzük a halfilét 8-10 percig. Közben a kagylók húsát a
vajban felforrósíthatjuk, és
liszttel szórjuk be. Aztán öntsük fel a halalaplével, ezt a keveréket együtt párolhatjuk kb 12-13 percig. A párolás végeztével vegyünk ki mindent, és keverjük össze a rákhússal, a
tejszínnel, a
tojássárgájával jó alaposan. A pástétomot fűszerezzük
borssal és
sóval. A levelestészta-kosárkákat süssük meg, tájékoztatást a kosárkák csomagolásán találunk a pontos elkészítésről. A pástétommal töltsük meg az elkészült kosárkákat, és máris tálalhatók.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>