Főzzük meg a tésztát
sós
vízben. Adjuk hozzá a
vajat és tartsuk melegen.
Tegyük serpenyőbe a halat, fekete
borsot, petrezselymet, és tegyünk rá annyi vizet, hogy épp csak ellepje. Forraljuk fel, és főzzük 10 percig, majd vegyük ki a halat, a főzőlevet pedig tegyük félre. Miután a hal kihűlt, szedjük le a bőrét, és a szálkáit, és vágjuk is darabokra.
Tésztát tegyük tálba. Keverjük hozzá a
tojássárgáját,
tejszínt és a kaprot. Forgassuk hozzá a halat, és tegyünk hozzá annyi főzőlevet, hogy szaftos masszát kapjunk. Verjük fel a
tojásfehérjét és keverjük a tésztához. Ízesítsük.
vajazzuk ki a tűzálló tálat, tegyük bele a tésztát, de egy 4 cm-es peremet hagyjunk szabadon. Legfelső réteget takarjuk le alufóliával, a nyomkodjuk meg a szélét.
Tálat lobogó
vízzel teli fazékba fedjük le, és gőzöljük fél órán keresztül.
A felfújtat borítsuk tálra. Öntsünk rá
paradicsomszószt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>