Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 460 kcal/ 1933 kj adagonként
A
csukafilét alaposan mossuk át. A
szalonnát szeleteljük fel vékony csíkokra, és tűzdeljük meg vele a halfilét. Csepegtessünk rá kevéske
citromlevet, és ízesítsük némi
sóval. Majd a
vajat hevítsük fel egy serpenyőben, és süssük át a filéket mindkét oldalon alaposan. Ezután öntsük hozzá a levest és a bort, majd fedjük be, és kis lángon pároljuk tovább körül belül negyed órán át. Ha elkészültünk a
csukát kivehetjük a serpenyőből, de tartsuk melegen.
A serpenyő tart
almát ne öntsük ki. A
tejfölt és a
burgonyalisztet keverjük simára, majd öntsük a serpenyőbe. Forralás után
sóval és
borssal fűszerezzük a mártást. Ezután szűrjük át, és ráönthetjük a kisült
csukára. A
kapribogyót aprózzuk fel, és szórjuk meg vele a
csukafilét. Köretként szolgálhatunk fel hozzá
uborkasalátát és
sós
burgonyát.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>