Fogunk egy lábost, amelybe
sós vizet öntünk, ebben megfőzzük a kelbimbókat, majd lecsöpögtetjük őket. A kolbászt felkarikázzuk, majd egy
vajjal kikent jénaiba tesszük a kelbimbókkal együtt. A 2 ek.
vajon megfuttatjuk a
lisztet, hozzáöntünk 1 dl főzőlevet, és felforraljuk. Beleöntjük a
tejet,
sózzuk, cukkoral ízesítjük, majd beletesszük a
szerecsendiót. Megvárjuk, amíg besűrösödik, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a
tojást, majd az egészet a jénaiba öntjük. Végül
petrezselyemzöldet és reszelt
sajtot szórunk a te
tejére, és kb. negyed óráig sütjük a sütőben, majd tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>