Tandúri báránysaláta receptHány személyre: 4 adag
» 250 g
zsírszegény natúr
joghurt» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 teáskanál finomra reszelt
gyömbér» 2 teáskanál őrölt
kurkuma» 2 teáskanál garam masala
» fél kávéskanál őrölt
paprika» 2 teáskanál őrölt
koriander» piros ételszínezék, elhagyható
» 500 g sovány bárányfilé
» 4 evőkanál
citromlé
» másfél teáskanál finomra vágott friss
koriander» 1 teáskanál finomra vágott friss
menta» 150 g
salátalevél- keverék
» 1 nagy mangó, csíkokra vágva
» 2
uborka, gyufaszálakra vágva
Előkészítési idő:20 perc + éjszakán történő pácolás
Teljes elkészítési idő:15 perc
1. Egy tálban keverjük össze a
joghurtot, a
fokhagymát, a
gyömbért, és a fűszereket, adjunk hozzá ételfestéket, majd jól forgassuk bele a húst, hogy jól bevonja a pác. Lefedve egy éjszakára tegyük hűtőbe pácolódni.
2. Egy alufóliával kibélelt sütőtálcán grillezzük a bárányhúst, magas hőmérsékleten, 7 percig, ill. amíg a pác barnulni nem kezd.Tálalásig tegyük félre.
3. Keverjük össze a
citromlét, a
koriandert, a
mentát, és fűszerezzük. Forgassuk bele a
salátaleveleket, a mangót, az
uborkát, majd osszuk szét tányérokon. Szeleteljük fel a húst, és a
salátaágyra szedve tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
30 fehérje, 6,5 g
zsír
8 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
90 mg koleszterin, 965 kJ (230 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>