Csirke- és kínaikel- saláta vietnami módra receptHány személyre: 4 adag
» 3
csirkemellfilé
» 1 piros
chilipaprika, kimagozva, finomra aprítva
» 60 ml
lime- lé
» 2 ek lágy, világosbarna nád
cukor» 60 ml sűrített hallé
» fél
kínai kel, vékony csíkokra vágva
» 2
sárgarépa reszelve
» 50 g finomra vágott friss
menta
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 10 perc
A csirkét egy nyeles edénybe tegyük bele annyi
vízzel öntsük fel,hogy ellepje. Forralás után lassú tűzön 10 percig főzzük vagy amíg megpuhul.
Amíg a csirke föl, keverjük össze a
chilit, a
lime- lét, a cukrot, a hallét. Ha kész a csirke vegyük ki a
vízből, hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel kis darabokra.
Keverjük össze a csirkét, a
kínai kelt, a
sárgarépát, a
mentát, és a
salátaöntetet. Jól forgassuk össze és már tálalható is.
Tápérték adagonként: 30 g fehérje, 3 g
zsír
15 g szénhidrát
35 g élelmi rost
62 mg koleszterin
900 kJ (215 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>