Füstölt hal és lencsesaláta receptHány személyre: 6 adag
» 250 g barna
lencse» 1 fej
hagyma, finomra vágva
» 1
babérlevél» 500 g füstölt hal (pl.
tőkehal vagy makréla)
» 15 g finomra vágott friss
kapor» 3 új
hagyma, apróra vágva
» 100 g édes, fűszeres, apró
ecetes
uborka, apróra vágva
» 100 g napszárította kaliforniai
paprika, apróra vágva
» Az öntethez:
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 2 ek
zsírszegény
majonéz» 60 g
zsírszegény natúr
joghurt» 2 ek finomra vágott metélő
hagyma
Előkészítési idő:25 perc
Teljes elkészítési idő: 45 perc
Egy edényt töltsünk fel
vízzel, tegyük bele a
hagymát, a babérlevelet, a
víz lepje el és forraljuk fel. Lassú tűzön főzzük 25- 30 percig, illetve amíg a
lencse megpuhul. Szűrjük le, és tegyük félre hűlni. A
lencse főzésénél vigyázzunk, mert ha túl fő akkor pépessé válik. Egy serpenyőt töltsünk fel félig
vízzel, forraljuk fel, és tegyük bele a füstölt
tőkehalat. Alacsony hőmérsékleten főzzük 10 percig, illetve amíg szét nem omlik, ha villával megszurkáljuk. Szűrjük le és hagyjuk hűlni, majd törjük össze nagyobb darabokra.
Adjuk a
lencséhez a kaprot, az új
hagymát, az apró
ecetes
uborkát, a kaliforniai
paprikát, majd óvatosan keverjük bele a
tőkehal darabokat.
Egy tálba keverjük össze a
salátaöntet hozzávalóit, és kézzel keverjük simára. Öntsük rá a
salátára és forgassuk össze, hogy jól bevonja az öntet.
Megjegyzés: A füstölt
tőkehalat beszerezhetjük a legtöbb szupermarket kínálatából.
Ezt a
salátát már 3 órával hamarabb is elkészíthetjük, de az öntetet csak tálaláskor locsoljuk meg.
Tápérték adagonként: 25 g fehérje, 4 g
zsír
25 g szénhidrát
7 g élelmi rost
45 g koleszterin, 1005 (240 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>