Csirkeleves parajjal és risoni tésztával receptHány személyre: 4 adag
» 1 evőkanál
olívaolaj» 1 póré
hagyma, hosszában negyedekre vágva és vékonyra szeletelve
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 teáskanál őrölt római
kömény» 1,5 liter csirkehúsleves
» 2
csirkemellfilé (kb. 200g darabonként)
» 200g risoni
» 150g zsenge
paraj, durvára vágva
» 1 evőkanál aprított
kapor» 2 teáskanál
citromlé
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 35 perc
Alacsony hőfokon egy nagy edényben forrósítsuk fel az olajat. 8-10 percig pároljuk a póré
hagymát az olajon vagy főzzük puhára. Adjuk hozzá az őrölt
köményt és a
fokhagymát és így főzzük még 1 percig. A csirkehúslét öntsük hozzá és forraljuk fel. A csirkefilét adjuk hozzá és 8percet főzzük fedő alatt lassú tűzön. A csirkét vegyük ki és hagyjuk kissé hűlni, majd aprítsuk kis darabokra.
A tésztát keverjük a csirkehúsleveshez és 12 percig főzzük lassú tűzön, vagy amíg al denten állagú nem lesz.
A húslevesbe tegyük vissza a csirkét és a kaprot és a felaprított
parajt adjuk hozzá. 2 percig főzzük lassú tűzön, vagy amíg megfonnyad a
paraj.
A
citromlét közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá. Ízlés szerint
sózzuk és
borsozzuk.
Megjegyzés:
A risoni levesekbe használt
rizs formájú tészta.
Tápértékek adagonként:
38g fehérje, 13,5g
zsír
39g szénhidrát, 3,5g élelmi rost
82,5mg koleszterin, 1805 kJ (435kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>