Marokkói bárányleves, csicseriborsóval és korianderrel receptHány személyre: 4-6 adag
» 165 g szárított csicseribor
só» 1 evőkanál
olívaolaj» 850g kicsontozott báránycomb, 1cm-es kockákra vágva
» 1 fej
hagyma felaprítva
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» fél teáskanál őrölt
fahéj» fél teáskanál őrölt
kurkuma» fél teáskanál őrölt
gyömbér» 4 evőkanál apróra vágott
koriander» 2db 400g-os konzerv
paradicsom aprított
» 1 liter sűrített csirkehúsleves
» 160g száraz vörös
lencse, leöblítve
»
korianderlevelek a díszítéshez
Elkészítési idő: 15 perc + éjszakán át történő beáztatás
Teljes elkészítési idő: 2 óra 15 perc
A csicseribor
sót egy éjszakán át áztassuk be hideg
vízbe és másnap szűrjük le.
Az olajat forrósítsuk fel egy nagy nyeles edényben és adagokban pirítsuk meg a bárányt 2-3 percig. A hőmérsékletet vegyük le közepesre és a megbarnított báránycombokat helyezzük vissza az edénybe. Tegyük hozzá a
fokhagymát és
hagymát és 5 percig pároljuk. A fűszereket is adjuk hozzá és főzzük további 2 percig. A
paradicsomot, a
koriandert, a csirkehúslét és 500ml vizet adjunk hozzá és nagy lángon forraljuk fel.
A csicseribor
sót és a
lencsét is adjuk hozzá és 1 óra 30 percet főzzük alacsony hőfokon fedő alatt. A fedőt levéve főzzük további 30 percig, vagy míg a bárányhús megpuhul és besűrűsödik a leves. Ízlés szerint fűszerezzük és
korianderrel díszítsük.
Tápértékek adagonként:
29g fehérje, 9,5g
zsír
22g szénhidrát, 7,5g élelmi rost
51mg koleszterin, 1200kJ (285kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>