Előkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Olívaolajspray-vel fújjunk be egy nagy edényt. A
padlizsánt részletekben adagolva barnítsuk meg. Az olajat pótoljuk szükség szerint. Vegyük ki az edényből a
padlizsánszeleteket. Az új
hagymákat negyedeljük fel. Az edénybe fújjunk némi olajat és a
hagymát süssük 5 percig közepes hőfokon. Hozzáadva az őrölt
köményt, a
paradicsomot és a
fokhagymát főzzük 2 percig. A zöldségeket szedjük ki az edényből.
Liszttel bundázzuk be a húsdarabokat. Rázzuk le róla a felesleget. Barnítsuk részletekben aranybarnára közepes hőmérsékleten. Az olajat pótoljuk szükség szerint. Az edényből szedjük ki a sertésszeleteket.
Az
almabort öntsük az edénybe és alaposan keverjük meg, lekaparva az edény oldaláról és aljáról. 1-2 percet hagyjuk forrni, majd 125 ml vizet adjunk hozzá. A hőmérsékletet csökkentsük és a
paradicsomot és új
hagymát keverjük hozzá. A sertéshúst adjuk hozzá, fűszerezzük ízlés szerint és a
rozmaringágat forgassuk a pörköltbe. 20 percig főzzük lassú lángon félig lefedve. A
padlizsánt rétegezzük a te
tejére és 25 percig főzzük félig lefedve, vagy amíg a hús megpuhul. A pörkölt
mandulával közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 7g
zsír,
10g szénhidrát, 5 g élelmi rost
60 mg koleszterin, 980kJ (235kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>