Borjúszeletek csilis paradicsomszószban receptHány személyre: 4 adag
» 5 szelet teljes kiőrlésű
lisztből készült kenyér
» 3 evőkanál friss
petrezselyem» 3 gerezd
fokhagyma» 4 vastag borjúszelet, zsiradék eltávolítva, előkészítve
» 3 evőkanál sovány
tej» 2 teáskanál
olívaolaj» 1 fej
hagyma, apróra vágva
» 1 evőkanál
kapribogyó, leszűrve
» 1 teáskanál konzerv- zöldbor
sószem, tört
» 1 teáskanál apróra vágott piros csili
paprika» 2 evőkanál balzsam
ecet» 1 teáskanál világosbarna
cukor» 2 evőkanál
paradicsompaszta
» 440g konzerv
paradicsom, darabolt
Előkészítési idő: 35 perc
Teljes elkészítési idő: 35 perc
180°C-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy kisebb sütőedényre helyezzünk egy
rácsot.A
fokhagymából, kenyérből és
petrezselyemből konyhai robotgéppel készítsünk finom morzsát.
Sóval és fekete
borssal fűszerezzük a borjúszeletek mindkét oldalát. A
tejet öntsük egy tálba és a kenyérmorzsát terítsük szét egy tányéron. A borjúszeleteket mártsuk a
tejbe, majd a morzsával jól bundázzuk be és jól nyomkodjuk rá azt. 20 percen át süssük a
rácson.
Az
olívaolajat forrósítsuk fel időközbe alacsony hőfokon. A
kapribogyót, a
hagymát, a csili
paprikát és a
borsszemeket adjuk hozzá, majd 8 percig főzzük fedő alatt. A
paradicsompasztát, a balzsam
ecetet és a cukrot keverjük hozzá és forrásig hevítsük kevergetve. A
paradicsomot forgassuk bele és 15 percet főzzük lassú tűzön. Fűszerezzük ízlés szerint.
A
rácsról vegyük le a borjúszeletet és töröljük tisztára a sütőedényt. A sütőedény aljára öntsük a
paradicsomszósz kb. háromnegyedét és a borjúszeleteket fektessük rá. A fennmaradó negyedét a szósznak merjük a borjúszeletekre. Rakjuk vissza a sütőbe. 180°C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat) mérsékeljük a sütő hőmérsékletét. 10 percig, vagy amíg átforrósodik süssük. Díszítsük
petrezselyemmel.
Tápértékek adagonként:
15g fehérje, 6g
zsír
20g szénhidrát, 5g élelmi rost
25mg koleszterin, 845kJ(200kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>