Párolt gyömbéres csirke ázsiai zöldségekkel receptHány személyre: 4 adag
» 200g friss
tojásos tészta
» 4
csirkemellfilé
» 2 szál
citromfű
» 5 cm-es friss
gyömbér, hajszálvékony csíkokra vágva
» 1
lime, vékonyra szeletelve
» 500ml csirkehúslé
» 350g
kínai kel, 10 cm hosszúságú darabokra vágva
» 800g kínai
brokkoli, 10 cm hosszúságúra vágva
» 3 evőkanál kecap manis
» 3 evőkanál
szójaszósz
» 1 teáskanál szezámolaj
» pirított
szezámmagok a díszítéshez
5 percig főzzük a
tojásos tésztát forrásban lévő
vízben, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
A
csirkemellfiléket laposan vágjuk ketté, hogy nyolc vékony lapos szeletet kapjunk.
A
citromfüvet a
csirkemellfiléknél 5 cm-rel hosszabb darabokra szeleteljük fel, majd hosszában vágjuk félbe. Mindegyik kettévágott
csirkemellfilére rakjunk egy szál hosszában félbevágott
citromfüvet,
lime- szeleteket és némi
gyömbért is. Ezután takarjuk be a másik
csirkemellfilével.
A csirkehúslét egy vokban hagyjuk lassú tűzön főni. Egy papírral bélelt bambuszgőzölőbe tegyünk két
csirkemellfilét. A vokra helyezzük a gőzölőt és 12-15 percen keresztül gőzöljük a lassú tűzön fövő csirkehúslé felett vagy amíg megpuhul a csirke. A gőzölőből vegyük ki a csirkét a tartsuk lefedve melegen. A
csirkemellfilé másik felével ismételjük meg a folyamatot.
A zöldségeket is így dinszteljük puhára ill. 3 percig. A csirkehúslét forraljuk fel.
Egy tálban alaposan verjük fel a szezámolajat, a manist és a
szójaszószt.
A tésztát négy tányérra osszuk szét, majd a forrásban lévő csirkehúslét merjük rá. A te
tejére szedjünk az ázsiai zöldségekből, a csirkéből és locsoljuk meg bőségesen mindegyiket a szósszal. Pirított
szezámmaggal szórjuk meg tálalás előtt.
Tápértékek adagonként:
65g fehérje, 7,5g
zsír
37g szénhidrát, 9g élelmi rost
119mg koleszterin, 2045kJ (488kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>