Előkészítési idő: 30perc
Teljes elkészítési idő: 30perc
2 cm- es kockákra vágjuk fel a csirkét. A
szójaszósz felével keverjük össze a kukorica
lisztet és a csirkét forgassuk bele, majd lefedve rakjuk a hűtőbe, addig amíg szükség nem lesz rá.
Egy nagy edényben forrósítsunk fel olajat. A vernicelli tésztát törjük össze kis darabokra. Egy szál tésztát ejtsünk az olajba és ha sistereg és felpuffad akkor az olaj kellően forró. A tésztát kis adagokban adjuk hozzá és addig süssük, amíg fehér nem lesz és fel nem puffad. Az olajat egy papírkendővel itassuk le és tegyük félre.
Egy vokban hevítsünk fel egy evőkanál olajat. Részletekben hozzáadva a csirkét magas hőfokon keverve süssük kb. 4percig vagy amíg megsül. A vokból vegyük ki a csirkét és tegyük félre.
A vokban egy evőkanál olajat forrósítsunk fel és a
gyömbért és
fokhagymát 30 másodpercig pirítsuk. A zöldségeket adjuk hozzá és 2-3 percig alaposan összerázva süssük.
A
szójaszósz másik felét és a csirkét adjuk hozzá, majd kevergessük, amíg felforr és besűrűsödik. A tányérok közepébe merjük és a tésztát rendezzük köré.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 9g
zsír
20g szénhidrát, 2g élelmi rost
85mg koleszterin, 1150kJ (275kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>