Előkészítési idő: 30 perc+3 óra pácolás
Teljes elkészítési idő: 20 perc
1, A húsról a zsiradékot és az inas részeket távolítsuk el, majd kockázzuk fel 2,5 cm-es darabokra. A piros és a zöld kaliforniai
paprikát vágjuk fel 2cm-es kockákra. Az
ananászt szűrjük le, tegyük félre a levét. Hurkapálcikára húzzuk fel váltogatva a húsdarabokat, a kaliforniai
paprikát és az
ananászt. A félretett
ananászlét keverjük össze a
narancslével, az
ecettel, a
cukorral és a csilis
fokhagymaszósszal. Egy lapos, nem fémből készült edénybe fektessük a hurkapálcikára szúrt kebabokat, és öntsük rá az előzőleg összekevert pác felét. Fedjük le műanyag fóliával, hűtőben néhány órán keresztül vagy egy éjszakán át időnkét megforgatva hagyjuk összeérni. Egy órával a sütés előtt forrósítsuk fel a rostsütőt ill. a grillt.
2, Egy kisebb nyeles edénybe öntsük a maradék pácot. Egy evőkanál páccal keverjük el a kukorica
lisztet, majd öntsük ezt is az edénybe. Közepes hőmérsékleten kevergetve forraljuk, míg besűrűsödik. Egy kisebb tálba öntve műanyag fóliával befedve hagyjuk kihűlni.
3, Vékonyan megolajozott rostsütőn vagy grillen süssük a kebabokat 15 percig, ill. amíg megpuhul. Időnként forgassuk meg őket. Az édes- savanyú szósszal tálalhatjuk.
Tápértékek adagonként:
31,5g fehérje, 2,5g
zsír
19,5g szénhidrát, 1g élelmi rost
65,5 mg koleszterin, 950kJ, (225kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>