Hal gyömbérrel receptHány személyre: 4 adag
» 1 evőkanál földi
mogyoró olaj
» 1 kis fej
hagyma, vékonyra szeletelve
» 3 teáskanál őrölt
koriander» 600g fehér húsú szálkamentes halfilé pl: sügér szeletelve
» 1 evőkanál friss
gyömbér, hajszálvékony szálakra szeletelve
» 1 teáskanál finomra vágott, kimagozott zöld csili
paprika» 2 evőkanál
lime-lé
» 2 evőkanál
koriander levél
Előkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 15 perc
Egy felforrósított vokot vonjunk be az olajjal mindenhol. A
hagymát tegyük bele, és kevergetve süssük 4 percig, amíg a
hagyma aranybarna és puha nem lesz. Pirítsuk 1-2 percet az őrölt
korianderrel hozzákeverve, illetve amíg kibocsájtják az aromájukat a fűszerek.
Tegyük hozzá a halat,
gyömbért és csili
paprikát. Gyakran megkeverve süssük 5-7 percig, ill. amíg a hal átsül. Fűszerezzük ízlés szerint és kenjük bele a
lime- lét. Díszítsük
korianderlevelekkel.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 9g
zsír
1g szénhidrát, 0,4g élelmi rost
105mg koleszterin, 895kJ (214kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>