Előkészítési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő: 45 perc
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 4-es fokozat)Egy 1,5 literes négyszögletes tűzálló edényt fújjunk be étolajspray-vel. A
parajt mossuk meg és vágjuk le a szárait. 2-3 percig főzzük egy nagy edénybe, vagy amíg épphogy megfonnyad. Szűrjük le és hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk ki a levét és vágjuk fel.
Egy kisebb edényben forrósítsuk fel az
olívaolajat. Az új
hagymát és
hagymát adjuk hozzá, majd 2-3 percig, vagy míg puha nem lesz. A felaprított
parajjal keverjük össze egy tálban. A
szerecsendiót, a
tojást, a túrót, a
mentát és a
fokhagymát keverjük hozzá.Ízlés szerint fűszerezzük és jó alaposan keverjük össze.
Kevés
vajjal kenjük be a rétestésztalapot. Széltében hajtsuk félbe és az edény alját és oldalát béleljük ki vele. Még 3 lappal ismételjük meg az előbb leírtakat. Tartsuk nedvesen a fel nem használt lapokat egy nedves konyharuhával betakarva.
A kenyérmorzsával szórjuk meg a tészta te
tejét. A tölteléket terítsük szét az edényben. A kilógó tésztát hajtsuk vissza. Még egy lapot kenjünk be
vajjal, majd a te
tejét takarjuk be vele. A folyamatot még 3 lappal ismételjük meg. Az edény pereme mentén nyomkodjuk be a tésztát. A megmaradt
vajjal kenjük be a te
tejét és a négyzet vagy rombusz mintára rovátkáljuk be a te
tejét. 40 percig süssük, vagy míg aranybarna nem lesz. Tálaljuk felkockázva.
Tápértékek adagonként:
35g fehérje, 10g
zsír,
30g szénhidrát, 8g élelmi rost,
75mg koleszterin, 1500 kJ(360kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>