Egy lábosba öntünk 5 deci vizet, a bort, a cukrot és a fűszereket, majd ha felolvadt a
cukor, beletesszük a körtéket, így 20 percig főzzük, majd állni hagyjuk. Ezután a körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, és megtöltjük a felaprított datolyával és a mazsolával. A
lisztből,
tejből,
tojásból tésztát csinálunk, majd 4 részre osztjuk, és palacsintákat sütünk belőle. Mindegyik közepére szórjuk a barna cukrot, a
fahéjat és a
mandulát, majd ráállítjuk a körtét, és bebugyoláljuk vele. Így 10 percig sütjük, közben az öntet hozzávalóit leturmixoljuk. Végül mindegyiket tálra tesszük, megszórjuk a
mandulával, meglocsoljuk az öntettel, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>