Előkészítési idő:20 perc+ hűlni hagyás
Teljes elkészítési idő:35 perc
1 Zsiradékkal kenjünk ki egy 1,25 literes felfújt készítéshez való edényt. A sütőt melegítsük elő 200°C- ra (gázsütő eetén6- os fokozat).
2 Alacsony hőfokon oldjuk fel a cukrot 250 ml
tejben. Egy tálban keverjük össze a
lisztet, a
tojást, a maradék
tejet, majd öntsük bele a forró cukros
tejet, és kézi habverővel jól keverjük össze. Amikor már sima, töltsük vissza az edénybe, és forraljuk, sűrítsük, alacsony hőfokon. Keverjük össze a
tojássárgájákat, az olvasztott
vajat a
kakaóval, majd öntsük az edénybe, és jól keverjük össze. Ha elkészült öntsük át egy tálba, takarjuk le, műanyagfóliával, majd hagyjuk kihűlni.
3 Egy tiszta, nagy tálban verjük fel a
tojásfehérjéket lágy habbá, és adjuk hozzá a külön cukrot. Addig verjük amíg jól összeelegyedik, és a
tojásfehérjék habja fényes nem lesz. A
tojásfehérjehabból óvatosan forgassunk egy kanálnyit a
csokoládés masszába, majd finoman forgassuk hozzá a maradék habot is egy fémkanállal. Háromnegyedig töltsük a felfújt edénybe, majd helyezzük egy sütőlapra, 25- 30 percig süssük, illetve amíg felfújódik, és ha megtapintjuk szilárdnak érződik. Hintsük meg por
cukorral tálaláskor.
Tápértékek adagonként:
7,5 g fehérje, 10 g
zsír
35 g szénhidrát, 0,5 g élelmi rost
135 mg koleszterin, 1065 kJ (255 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>