Előkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 35 perc
A rebarbarát mossuk meg és vágjuk le a végét. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy közepes méretű edénybe tegyük
citromhéjjal és egy evőkanál
vízzel együtt. Főzzük 10 percig alacsony hőfokon fedő alatt illetve amíg nem puhul meg. Hagyjuk kissé hűlni. A
mézet keverjük bele, a
citromhéjat távolítsuk el róla. 180°-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat). Hámozzuk meg, a magházat távolítsuk el és a körtéket daraboljuk fel 2 cm-es kockákra, majd adjuk a rebarbarához. Egy 1,25l-es edénybe öntsük és a te
tejét simítsuk el.
A zabpelyhet, a
lisztet és a barna cukrot keverjük össze a feltét elkészítéséhez egy tálban. Dörzsöljük bele a
vajat az ujjhegyünkkel, hogy morzsolódó keveréket kapjunk. A gyümölcsön terítsük szét. 15 percig süssük, vagy aranybarna nem lesz.
Tápértékek adagonként:
3,5g fehérje, 8g
zsír
6g élelmi rost, 0mg koleszterin
30g szénhidrát, 885kJ (210kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>