Keleti marhahúsleves rizstésztával - Távol-kelet recept
Hány személyre: 4 személyre
» 250 g rizs- vagy tojástészta » 1,2 l marhahúsalaplé » 2,5 cm gyömérgumó felaprítva » 3 gerezd fokhagyma » 4 zöldcitromlevél » 3 vörös chili » 1 fahéjrúd » 3 ek. szójaszósz » 1 tk. szezámolaj » 1/2 tk. őrölt gyömbér » 500 g sovány hátszín, felsál vagy marhafartő » 200 g pak-choi, finomra vágva » 200 g mangetout (kifejletlen cukorborsó hüvellyel együtt), finomra vágva » 25 g thai bazsalikom, finomra vágva » A díszítéshez: » felaprított korianderlevelek vagy bazsalikom
Először sós forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
A húslevest felfőzzük, közben gyömbérgumóval, fokhagymával, zöldcitrom levelekkel, vörös chilivel és fahéjjal ízesítjük.
Páclevet készítünk a szójaszószból, szezámolajból és az őrölt gyömbérből, amit a marhahúsra rakunk és benne hagyjuk egy fél órára. Ezután aranybarnára sütjük a hús mindkét oldalát.
Negyed óra után a levesből kivesszük a fahéjat, a gyömbért, valamint a fokhagymát és beletesszük a pak-choit, a borsót, a thai bazsalikomot és a tésztát.
A tányérokba rétegezzük a marhacsíkokat és erre merünk a levesből. A tetejét bazsalikommal vagy korianderrel szórjuk meg.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom