Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 145 kcal/608 kj adagonként
A szusi
rizst mossuk meg, és készítsük elő a főzésre. 150 ml
vízben főzzük 10 percig, hogy jól megdagadjon, majd további negyed órát hagyjuk gőzölögni a levében. A
rizsecetet a
cukorral és némi
sóval felforralhatjuk, majd várjuk meg míg kihűl, és aztán összeönthetjük a rizzsel. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A wasabiporba keverjünk 2 evőkanál vizet, és a
rizsbort. A korábban előkészített
ecetes
vízzel öblítsük be kezünket, és már kihűlt
rizsből egy-egy evőkanálnyit véve formáljunk golyókat.
A halfilét vágjuk fel 6 vékony szeletre, és a wasabipor-keverék felével kenjük be a filészeleteket. Majd tegyünk egy filészeletbe egy
rizsgolyót, és nyomkodjuk rá. Ezután fordítsuk meg a halfilét és nyomkodjuk ovális alakúra.
Az algalapot pirítsuk meg zsiradék nélkül, hogy száraz maradjon. Majd vágjunk belőle 3 centiméteres csíkokat. Kenjük meg a maradék wasabipor-mártással, és tekerjünk be velük egy-egy
rizsgolyót. Állítsuk a tekercseket élére, és nyomkodjuk bele a
rizst, hogy a te
tején maradjon egy kis hely. A fent kapott helyet megtölthetjük kaviárral, majd két norilap-tekercset két szusival tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>