A pulykamellet megmossuk, tenyérnyi korongokat vágunk belőle, majd be
sózzuk,
borsozzuk. A
tojásfehérjéket kicsit felverjük (nem teljesen, csak egy kicsit legyen habos), a
sajtot lereszeljük. Egy hőálló tálat ki
vajazunk és az alját kirakjuk a megpucolt, karikákra vágott
krumplival. Aztán fogjuk a húst, belemártjuk a
tojáshabba, és lerakjuk a tálba. Megszórjuk
sajttal, majd jön a következő szelet husi szintén
tojásfehérjébe mártva, és bele a tálba úgy, hogy picit fedje az előzőt. Kirakjuk az edény a hússal, a te
tején megszórjuk a
sajttal,
kakukkfűvel és a te
tejére pici Rama
margarinkockákat rakunk. A legfinomabb akkor lesz, ha mikróban sütjük: először kis hőmérsékleten, hogy megpuhuljon a hús, majd feljebb vesszük (esetleg grillezzük). Zöld
salátával, kovászos
uborkával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>