joghurtos sajt:
Edény főlé helyezünk egy szitát, amelybe finomszövésű anyagot helyezünk. Ebbe beleöntjük a joghurtot, lefedjük és fél napig hűtött helyen állni hagyjuk. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a fűszereket.
Blinik:
A hajdinát, a lisztet, az élesztőt és 1 csésze tejet keverjünk össze. Az így kapott tésztába belekeverjük a tojásból vert habot, amelyet borssal hintünk meg. Egy másik tálba lisztet, cukrot és a maradék tejet pihenni hagyjuk.
Közepes hőmérsékleten pár perc alatt készre pirul a tészta. A tetejére tesszük a sajtot és ízlés szerint zöldségekkel díszíthetjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom