Vágjuk le a pirítósok széleit. Itassuk le a mozzorella levét, és vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre. Kenjünk meg 4 kenyérszeletet 1-1 teáskanál pestóval, majd tegyünk rá mozzorellát úgy, hogy a széleket hagyjuk szabadon. Ízlés szerint ízesítsük
sóval,
borssal.
Helyezzük rá a maradék kenyérszeleteket, és nyomjuk össze a kenyereket. Keverjük össze a
tojást és a
tejet egy kis
sóval és
borssal. Tegyük a kenyérszeleteket egy lapos tálba, locsoljuk meg a
tojásos
tejjel. Néha forgassuk meg a szeleteket, és hagyjuk, hogy beigyák a
tejet.
Keverjük össze a
lisztet és a
parmezánt, majd forgassuk bele a kenyeret. Serpenyőben forrósítsuk fel az
olívaolajat. Süssük benne közepes lángon aranybarnára a kenyérszeleteket mindkét oldalát. Óvatosan fordítsuk meg őket.
Köretnek remekül megfelel a tarka
saláta rukolával, koktél
paradicsommal és fűszermártással.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>