» 400 g csicseriborsó konzerv » 60 ml extraszűz olívaolaj » 3 evőkanál tejföl » 2 evőkanál fehér liszt » 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 teáskanál őrölt kömény » só és frissen őrölt fekete bors » tzatziki, zöldsaláta és citromgerezdek a tálaláshoz » tzatziki: » 180 ml görög joghurt » 1 finomra reszelt uborka » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 2 evőkanál finomra vágott menta
Tzatziki:
A joghurtot, a citromlevet, az uborkát és a mentát összekeverjük egy tálban.
A csicseriborsót, a fokhagymát, a köményt, a mogyoróhagymát és a tejfölt robotgépben összekeverjük. Addig keverjük, míg sima lesz. sózzuk, borsozzuk, majd egy tálba öntjük. 8 lapos, kerek falatot formázunk belőle, majd megszórjuk liszttel. Olajban 3 percig sütjük adagonként, majd amikor elkészült tzatzikivel, zöldsalátával és citromgerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő 22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom