A
szalonnából 2 szeletet egészben, a többit felaprítva megpirítom egy serpenyőben, és szintén mehetnek a többiek után. Amíg ez pirul a vörös
hagymát apróra vágom. Mialatt a
hagymát aprítottam, el is készültek az egészben maradt
szalonnacsíkok, azokat egy tányérra kiszedem, majd a maradék bacon mellé hintem a felaprított
hagymát. A
gombafejeket a
szalonnás
hagymához dobom pirulni. Egy kevés
borssal ízesítem. Most lereszelem a
sajtot. Ha a
gombafejek megpirultak, egy másik serpenyőbe kiszedem őket. A
hagymás
szalonnához 1 teáskanálnyi
mustárt teszek, és miután a serpenyőt lehúztam a tűzről, hozzáteszem a reszelt
sajt felét és alaposan elkeverem. Ezzel megtöltöm a
gombafejek felét és mindegyikre ráhelyezek egy üresen maradt kalapot, végül mehetnek rá a megsült
szalonnacsíkok és mehet a sütőbe. A megmaradt töltelékhez a maradék reszelt
sajtot hozzáhintem, az egészet újra felmelegítem, 1 teáskanálnyi
liszttel meghintem, alaposan elkeverem és kb. 0,5 dl
tejjel egészen addig forralom, míg a
sajt el nem olvad és egyállagú krémes mártássá nem válik.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>